Fantastiske dager i Kenya

Idag så går turen hjemover til Norge igjen , og er utrolig takknemlig for dagene på misjonssenteret vårt i Mara. Har vært dager med planlegging – møter og selvsagt vært mye sammen med barna.

Herlig å se at barna vokser og er trygge og takknemlige for skolen og hjemmet de har fått på senteret. 12 nye barn har vi tatt imot og fått registrert og de begynner på skolen snart. Sterke historier og fantastisk at vi kan hjelpe noen av alle barna her. Behovene er enorme, men for de barna som vi kan hjelpe. Så betyr dette alt – og det er sterkt å tenke på. De har drømmer og planer og de jobber hardt på skolen for å klare dem.

Vi hadde også helsedager der Line Sofie Apeland sammen med lokale helsearbeidere hadde helseklinikk der ca 200 av folket rundt senteret fikk komme og få gratis helsesjekk. Medisiner og behandling for enkle sykdommer, noe som vi tar som en selvfølge , kan redde liv her ute i bushen.

Misjonssenteret har vært i drift siden januar 2018 – og i november 2017 fikk vi møte de første 16 barna som fikk flytte inn på barnehjemmet og begynne på skolen januar 2018. Iløpet av denne tiden har vi tatt inn nye barn jevnlig og har idag ca 80 barn som bor på senteret og 110 som går på skolen (inkl de nye som nå begynner) vi har bygd ett hjem for gutter og ett hjem for jenter. Møtesal , skole , kjøkken og toaletter ute i tillegg til dusjer og toaletter inne på hjemmene. Mange har bidratt på ulike måter og det er vi utrolig takknemlige for.

Så har vi bygd ett gjestesenter med telt og hytter som alle er utstyrt med egne bad og strøm og vann. Dette har vi gjort for å kunne ta imot grupper fra Norge, så mange kan få oppleve senteret og få nærhet til arbeidet her. Vi borte også etter vann og har en brønn som pumper 16000 liter vann i timen. Rent vann er utrolig viktig og vi har vannkran til folket som bor i nærheten her. Før måtte de gå i 1 time eller mer for å hente vann i elva – nå kan de tappe rent vann rett på dunkene.

Her er teamet som har vært på tur denne gangen og til høsten har vi flere turer som du kan være med på. Senteret er i det mest fantastiske området i Masai Mara og ville dyr av alle slag, rett i nærheten. Turene koster ca 15-16000 kr med fly fra Oslo – og da er d meste inkludert. Transport, overnatting og mat – Safari og besøk av Masai landsby osv. Ta kontakt om du er intressert i å være med. Visum og vaksine må du ordne på forhånd – men dette får du info om.

Visjoner og planer videre er det ikke mangel på og vi ønsker å gi enda flere barn utdannelse – vi ønsker å bygge helsestasjon og kanskje ambulerende helsetjenester flere steder – samt flere skoler hvor det ikke er skoler idag. 1 av 10 barn for utdannelse og vi ønsker å gjøre noe med dette. Ønsker du å bli en misjonspartner og så inn i dette arbeidet , så ta kontakt.

Nydelige morgener på senteret

Videre så driver vi med pastor og ledertrening her på senteret og det skal også bli bønnesenter – ett sted hvor folk kan komme og bruke tid i bønn og stillhet. Vi har konferanser og bygger kirker i regionen – Så det er mye som skjer og vi tror det vil øke på . Takknemlig til Jesse Karanja som har stått med hele veien og gjort dette mulig. Mye mer kunne vært skrevet – men får ta det i porsjoner.

Ellers fikk jeg kokt havregraut til alle barna på senteret og lærte kokken hvordan det gjøres og forberedes kvelden før. Det falt i god smak – kanel og sukker gjorde susen.😂😋.

Én tanke

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s